Käytiin kisaamassa..

Oulu 18.8.2007

Tottelevaisuuskoe, alokasluokka.
Tuomari: Olavi Pajala

1. Luoksepäästävyys                                        10     (10)
2. Paikalla makaaminen                                     0      (0)
3. Seuraaminen kytkettynä                               8      (16)
4. Seuraaminen taluttimetta                             8      (32)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä           8      (16)
6. Luoksetulo                                                  8.5   (25.5)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä              8     (16)
8. Estehyppy                                                   10     (20)
9. Kokonaisvaikutus                                          7      (7)
                  
                   Pistemäärä yhteensä                             142.5
                   Tulos                               2. palkinto / 5. sija

Omat kommentit:

Ensimmäiset viralliset kisat ovat nyt takana päin ja vallan mukavaa oli vaikkei se 1.tulos sieltä vielä ihan tullutkaan. Luoksepäästävyydessä ei ongelmia, pikkuisen Daimi kurotteli päätään tuomaria kohti haistellakseen kun tuomari tuli koiraa tapaamaan, mutta Daimi istui kuitenkin sivulla nätisti ja tapitti minua. Hieno homma! Sää oli todella huono, meidän paikallaolossa ukkonen jyrähteli ja vettä tuli kuin esterin perseestä, siitä syystä Daimi nousikin seisomaan jyrähdyksen aikaan (norm. ei ukkosesta ym. välitä mitään) ja arvosanaksi tulikin pyöreä nolla. Daimi ei kuitenkaan liikkunut sen jälkeen kun seisomaan nousi, vaan tapitti uskollisesti minua koko ajan. Kun sitten koirien luokse palattiin, neiti meni maahan ja katseli minua suloisesti ja esitti varsin viatonta.. ovela kettu, eipä siitä vihaiseksi voinut tulla :) Yksilösuoristusten aikaan sitten se vesisade alkoi taas uudelleen juuri meidän vuorolla ja vieläpä ukkosen kera. Seuraamiset menivät hyvin, mutta perusasennot olivat Daimilla ihan hukassa (!?), Pysähdyksessä ei ottanut perusasentoa ollenkaan, vaan jäi tyhmänä toljottamaan sivulleni.. pyh! Maahanmeno liikkeestä sujui nopeasti niin kuin aina, mutta tällä kertaa tuomari kertoi että Daimi jäi makaamaan kyynärpäät ilmassa, taas näitä juttuja jota ei koskaan treeneissä ole tapahtunut :) Luoksetulo oli nopea ja varma, mutta taas se perusasento sivulla jäi suorittamatta, en kaksoiskäskyäkään antanut heti kun odotin että "omalla ajallaan" sen suorittaisi.. pyh.. sen kaksoiskäskyn se vaati, jollaista ei ennen ole tapahtunut (tuomari ei ilmeisesti sitä kaksoiskäskyä kuullut kun ei siitä ainakaan mitään mainunnut). Liikkeestä seisomaan jäädessään Daimi pysähtyi nopeasti, mutta pikkuisen vinoon josta tuomari sen 2 arvosanaa tiputti. Estehyppy sujui erinomaisesti, ottaen nyt huomioon senkin, että ollaan tasan 2 kertaa sitä harjoiteltu ennen tätä kisaa :) Tuomari sanoi lopuksi että agilitykoiralta voi moista suoritusta odottaa kun hyppy oli todella lennokas ja tasainen :) Tuomari kommentoi lisäksi seuraamisen erinomaista tahtia ja tekniikkaa, maahanmenon nopeutta ja koiran motivaatiota. Harmitteli kun meillä molemmilla oli keskittyminen hukassa ja Daimi säpsyi sitten epävarmuuttaan.. Mutta seuraavalla kerralla paremmin ;)

Koko kisa meni kyllä kaiken kaikkiaan ihan penkin alle, paremminkin osataan.. mutta kisajännityksestä huolimatta selvittiin ja kisat olivat oikein mukavat, Samu oli mukana tsemppaamassa meitä ja agilityohjaajamme Sari kävi Näsä-belginsä (
Blackroyal's Hawker Hurrican) kanssa hakemassa TK1:sen !! Onnea kovasti Sarille ja Näsä-hurmurille !! Niin ja Näsälle mysö samalla myöhästyneet 5v. onnittelut (mitä nyt pari kk. myöhässä :)

Me täällä häitä kovasti suunnitellaan, vajaa 2kk. enää h-hetkeen !! Koneella ei paljon muuta kerkeä tehdä, kun häitä suunnitella ja joskus silloin tällöin täällä kotisivujen parissa pyörähtää. Kesäloman aloitin perjantaina ja nyt keskiviikkona alkaa koulut jälleen.. eli hurja 4päivän kesäloma on kohta ohi. Toiv. säät suosii ;)