Virolainen Mared Kärdi tykkäsi Rovaniemen ryhmänäyttelyissä eilen :D

Me käväistiin tekemässä pääsiäisreissu Rovaniemellä Samun, Reetan ja Mikon sekä koirien (Sinna ja Daimi) kanssa, pe-la yö oltiin Rova-motellissa, mukamas luksusmökissä.. Hah! Siellä ei henkilökunta juuri suomea puhunut ja tv-kanavista suurin osa (n.600 kanavaa) oli aikuisviihdettä tai sitten jotain ähläm-sähläm-kanavia.. :) Kiva reissu silti, yöpaikkamme pihasta löytyi villisikoja ja pikkuisia Petteri-punakuonoja (ainut positiivinen asia koko mökkialueesta), varsin hellyyttäviä olivat erityisesti ne parisataa kiloiset villisiat jotka eivät koirista selkeästikään tykänneet.. yrittivät ressukat verkkoaidan läpi tulla. Daimi ja Sinna olivat reissun ajan taas "parhaat kaverit" meiningeissä, ei ainuttakaan rähinää kuten alla oleva kuva kertoo:

   1398890.jpg
Likat valvasivat mökin parhaimman sohvan! :)

Sinna-raukka joutui olemaan Daimin tyynynä sekä nojakoirana ja väsymyksestä huolimatta joutuivat kaverukset vielä kuvattavaksikin. On se niin väärin! Daimi testaili reissun aikana myös ääntään, testing testing - vielä toimii! Haukkuminen oli vallan mukavaa kun naapurimökissä joku känniläinen kaatuili (?) seinille.. Vaan pitäähän sitä Sinna-kamua ja meitä immeisiä välillä suojella, vaikkei se meistä ihmisistä niin kivalta aina tunnukaan..

Lauantaina aamulla herätys seittemältä, mökin siivous sekä huoneen luovutus piti tapahtua viimeistään kahdeksaksi kun näyttelypaikalla piti olla kahdeksan jälkeen. Kehään belgit astelivat noin klo09:10. Esitin Sinnan (Cousin's Priscilla) ja hienosti
pikku-neiti osasi esiintyä: EH:n sai :)

   1403250.jpg
Valaistus ei hallissa ollut kovinkaan hyvä, siitä johtuen ei kuvistakaan mitään kovin upeita tullut.. Vaan saahan tuosta nyt selvää että Daimi se siinä arvosteltava seisoo :)

Daimi pääsi heti Sinnan jälkeen kehään, olisi voinut pikkuisen enemmän tuota meidän neitoa rauhoitella (ei niin perustanut kun näki minun juoksevan Sinnan kanssa kehässä), sillä kehään mentiin tuhatta ja sataa ja tuomari sai kuulla ettei Daimia nyt saa noin kauan tuijottaa: pöh pöh pääsi nimittäin Daimin suusta ilmoille :) Tuomari kuitenkin tykkäsi ja sanoi Daimia "erinomaisesti rotutyyppiä edustavaksi ja pirteä luonteiseksi" (koko arvostelu löytyy meitin kotisivuilta, tarkemmin sanottuna täältä). Tervuja oli ilmoittautunut 14, 1uros ja 13narttua. Tuomari ei säästellyt nauhojen väriskaalassa, ERIä ei kuitenkaan jakanut kuin yhdelle tervulle.. Daimille !! :) Sitä myötä Daimi oli sitten ROP (rotunsa paras) ja sai samalla ekan sertinsä ! :) Kyllähän se suuri shokki oli, vieläkään ei oikein käsittää voi että virolainen tuomari tykkäsi Daimista kaikkein eniten, vaikka turkkia ei juurikaan ollut.. Daimi oli varsinaisessa bikinikunnossa. Tuomari on toiminut eläinlääkärinä ja kuultiin että on todella ankara ja tarkka tuomaroimaan.. olinkin ihan varma että meidän kookasrakenteinen narttumme on ihan liikaa Kärdille ja odotin H:ta.. siinä sitä tuli taas todistettua että ei pidä tuomita ennen kuin itse näkee :) RYP-kehässäkin käytiin pyörähtämässä ilman menestystä, mutta tulipa koettua sekin! Illalla oltiinkin kotona vasta joskus seitsemän aikaan.

Rovaniemellä oli myös vallan mukavaa tavata Daimin "siskoflikka" E-pentueesta, jossa pennuilla siis sama emä mitä Daimilla ja isänä komea Ukko (Dubion Corrado
). Energetic-Action's Ellen eli "Cara" oli ekoissa näyttelyissään ja pikkulikka käyttäytyi kuin aina olisi kehissä ollut! Harmi vaan kun hylätyn sai purentansa takia.. Terkkuja kovasti "pienelle" Caralle (joka oli jo melkein Daimin kokoinen ;) ) sekä tämän omistajalle Lauralle!

Kiitos matkaseurasta Reeta, Mikko ja Sinna! Tämä poppoo lähtee nyt aamulenkille!