ARGH! Kirjoitin hirmu pitkän tekstin ja se kaikki hävisi kun kone kaatui.. :( vaan ei auta, pakko aloittaa alusta.

Sunnuntaina oltiin tottistelemassa ja treenamassa noutoa. Nouto oli vauhdikas ja iloinen. Tarkasti toi kapulan mutta pientä jyystämistä huomasin taas pitkästä aikaa, pitää ruveta tekemään nuita pitoharjoituksia pikkuisen enemmän mitä nyt ollaan tehty - edellisistä noutotreeneistäkin on varmaan 4kk aikaa. Seuraamista otin pidemmissä pätkissä monien käännösten ja kulmien kanssa. Daimilla on nyt ruvennut kulmissa tuo kontakti tippumaan ihan minimaalisen pieneksi hetkeksi ja pikkutarkka perfektionisti kun olen, niin haluan seuraamisen tiiviiksi ja tarkaksi. :P heh. Pallo taas kainaloon ja
sen heitto hurjassa kaaressa neidin taakse joka kulman ja käännöksen jälkeen.

Kaukokäskyjä oltiin treenamassa maanantaina, kiva oli oppia jotakin uutta! Nuo olivat meinaan meidän ekat ohjatut treenit kaukokäskyjen parissa :) Istumisesta / seisomisesta maahanmeno oli hienoa ja nopeaa, mutta päinvastaiset liikkeet olivat neidillemme vielä hieman hukassa - teki kyllä mitä käskin, mutta ei millään tahtonut pysyä paikallaan, oli vissiin paljon mieluisampi ryömiä minua kohti syytön katse naamalla :D Hyviä vinkkejä saatiin kuitenkin: Daimin pallohulluutta hyödyntääkseni (taas), laitan pallon neidin taakse maahan ja liikkeen suoritettuaan vapautan palkalle. Toimi täydellisesti kun kokeiltiin kerran :)

Eilen käytiinkin sitten riemuitsemassa agiliidon merkeissä, vauhtia oli taas hurjasti.. En kerennyt kunnon lenkkiä ennen treeniä ottaa, joten meno oli sen mukaista. Daimilla oli energiaa taas vaikka muille jakaa :) En kerennyt pidempää lenkkiä ottaa ennen treeniä, siksi tuota ylimääräistä virtaa tuntui olevan taas vähän liikaakin.
Kati oli onneksi keksinyt päidemme menoksi vallan vauhdikkaan radan, putkiansoja ja tarkkoja ohjaamisia.

   1092658.jpg

Lähetyksessä menin itse tuon 2.putken ja 3.esteen väliin, kerkesin näin ottamaan koiran haltuun ja kääntämään tuolle 4.esteelle ilman edessä olevan putken houkutuksia. Puomille meno onnistui ja otti kummatkin kontaktit, jes! Ensimmäisellä kerralla 9.hypyn jälkeen Daimi veti keppien ohi, se vaatii näemmä sen haltuunoton ennen kepeille lähetystä jos on tuollainen nopea radan pätkä ennen sitä. Vaiht.eht. voisin myös hieman työntää keppien "ohi" jolloin hakee sen ensimmäisen välin varmemmin. Loppu rata sujui hyvin, pienen ohjaajan mokan saattelemana: putkeen tarkoitus mennä niin minä pölvästi huudan puomia ja osoitan putkea :) Daimi haukahti jälleen minun virheitä korjatakseen ja meni putkeen jonka jälkeen ilme oli taas se tuttu "mitä sä hommaat !?" :) Kiva että koira osaa lukea minun virheeni, eikä paineistu tekemällä itse virheitä. Hyvät treenit kaiken kaikkiaan..

Tänään käytiin vielä ottamassa Sinnan ja Reetan kanssa omaa toko/tottis treeniä, oma kenttä olikin valaistu vastoin odotuksiamme ja saatiin treenata ihan rauhassa hyvässä valossa :) Kauhian kylmä täällä vaan on ja kenttäkin oli lumen peitossa, mutta saatiinpa samalla hyvää lihastreeniä kun talsimme 10cm. hangessa seuraamiskuvioita ym. Hassuja hauvoja nämä kaksi kyllä ovat, hyviä kavereita esittävät kaiken kansan edessä mm. näytelmissä ja kokeissa mutta autas kun niiden pitäisi leikkiä keskenään - eivät tunnu tietävän mitä moinen tarkoittaa. Tuntuu kun eivät edes toisiaan tunne, kumpikin vaan tapittaa omistajiaan ja odottaa seuraavaa käskyä :) Sisällä leikki kuitenkin aina maistuu, on se kumma :)

Vaan nyt iltalenkille ja suunnittelemaan nukkumatin treffaamista, alkaa tämä työputki velottaa.. Palaillaan taas kuulumisien merkeissä..