Viime postauksessa jäi kertomatta treenikuulumiset agilityn saralta, korjataanpas se nyt kun kerrankin on aikaa koneella istua :) Aamulenkit on tehty ja koulusta sekä töistä on tänään vapaapäivä, ah tätä onnea - ensimmäinen vapaapäivä yli kahteen viikkoon! Oulu on jälleen lumen peitossa, yön ja tämän aamun aikana on sadellut sellainen reilu 20cm. lunta. Voi sitä reimua kun Daimi hoksasi että päätä voi hankeen taas työntää.. musta maski oli jälleen valkoinen :) Pyykösjärven jäällä talsittiin aamulla reilun tunnin lenkki, lumi oli sen verta märkää että mukavasti vaatteet kastuivat ja Daimi-tervusta tuli malinois kun turkki littaantui ;)

Nyt ne treenikuulumiset: agiliitoa harrasteltiin tosiaan tiistaina, meitin Kati-kouluttaja oli sairaana joten ratapiirros tuli s.postiin. Me likat lähdettiin treeneihin tottakai, ajattelin että kaippa sinne nyt joku treenaamaan tulee, esim. meidän entinen kouluttajamme Raimo (nykyinen treenikaveri).. Vaan niin ei kuitenkaan käynyt, saatiin treenailla kokonainen tunti ihan yksinään ja onneksi vielä sillä hallin "kauhella" puolella, eli siellä missä tuuletin
pauhaa (linkki vie treenikaverin blogiin, siellä kuva ko. kauheudesta). Tuo pömpeli oli meidän pienelle teini-tervulle kauheaa silloin vuosi sitten kun hallille ekaa kertaa mentiin, nykyään se jo kuuluu vakiovarustukseen :) Vikkelä on pienen belgin mieli :)
Päätin että en mitään rataa rupea yksinäni kasaamaan, siihen olisi mennyt koko tunti. Tehtiin sitten ihan vaan kääntelyä ja vääntelyä sisältäviä miniratoja. Eteenlähetystä treenailtiin pitkästä aikaa. Havainnollistaakseni tätä itsestäänselvyyttä, niin ne kolme estettä löytyvät alla olevasta kuvasta vasemmalta I, II, III merkein varustettuna :) Loppuun pallo, minä koiran viereen ensimmäisen esteen eteen ja siihen sitten vielä käskyt päälle niin jo pinkoi neiti pallon luokse :) Hienosti muistaa tuon eteeeeen -käskyn merkityksen. Muutaman kerran tein tuon niin että itse jäin paikoilleni ja koira vaan pinkoi loppuun sekä muutamalla kerralla sitten jätin pallon itselleni ja vieressä juoksemalla irtosi eteen-käskyjä noudattamaan. Eipä siinä ole ongelmaa.. hieno Daimi!
1309088.jpg
Nuo miniradat tein ihan välistävetoja treenatakseni, yllättävän hyvin kääntyi taas! Ollaan sitä yhden esteen ympärillä pyörittelyä (kahdeksikon muotoista liikettä) tehty nyt muutaman kerran ja ihan selkeästi Daimi kääntyy nopeammin ja paremmin. Yhtään rimaa ei tippunut kun pysyin ns. omalla puolellani, eli en ollut valssailemassa vaan annoin käskyt koiran takaa. Onni on takaa ohjattava koira, opeista kiitos kuuluu Moilasen Markulle ja Helmisen Katrille ;) Tosin, kyllähän tuo valssailukin pitää opetella jos joskus meinataan "huipulla" kisailla, ei taideta pelkällä takaaohjauksella missään sm-tason piireissä pärjätä - kyllä kyllä, sinne on tähtäimet ;) Ei pitäisi likaa turvautua tähän yhteen tekniikaan, vaikka se parhain tällä hetkellä onkin..

Vaan nyt on turinoitu tarpeeksi, pitää ruveta laittamaan ruokaa kun Samu tulee kohta töistä. Huomenna kisakuulumisien parissa palataan... IIK!!