Eiliset kisat olivat sittenkin toisessa hallissa kuin aluksi luulin, parempi niin, tuo halli oli paljon parempi niin pohjaltaan kuin kooltaankin.. ja se tuntui hetkittäin jopa lämpimälle, nimimerkillä eilen tuli oltua 6,5tuntia ulkona. hrrrr! Kisat menivät ihan hyvin, vaikkei nollatulosta tullutkaan. Eka rata hylky, mutta mitäpä pienistä kun Daimi meni vieraan puomin! Ekalla radalla hylky tuli kun putki + hyppy esteet sisältävän vauhdin antajan jälkeen kuului kääntyä 90asteen kulmassa putkeen, eikä kiivetä edessä olevalle a-esteelle.. oma ohjaukseni oli päinvastaista: kroppa a-esteelle kääntyneenä ja vasen käsi osittaa putkelle kun huudan täs-täs-täs. Ensinnäkin olisi pitänyt ottaa koira haltuun jo putken jälkeen eikä yrittää sitä silloin kun se on jo lukinnut a-esteen hyppyä seuraavaksi esteeksi. Oma moka. Rata oli mielestäni varsin ahdas, sellainen joka vaatii paljon haltuunottoja ja viemisiä, kisakavereiden kanssa kutsuttiinkin tuota rataa "henki pois jos belkkarilla meet" nimellä ja siltä se tuntuikin..
Seuraava rata (hyppyrata) oli, mikäli mahdollista, vieläkin ahtaampi kuin edellinen. Radalla oli pakko olla koiran edellä jos meinasi keretä ohjaamaan sitä oikein. Tässä oma hahmotelma radasta:
1319627.jpg
Tuolla radalla keppeille lähestyminen näytti monelle olevan aika hankala, onneksi me kuitenkin ollaan tuota lähestymistä treenattu joten Daimilta se sujui.. Siitä olenkin hurjan ylpeä :) Mutta loppusuora olikin sitten järkyttävä, Daimi oli esteellä numero 18 siinä vaiheessa kun minä tulin vasta 16 kohdalla. Ajattelin että kyllä se onnistuu kun eteeeen-käsky on opetettu, siinä sitten kailotin eteeeen eteeeen eteen ja juuri ennen viimeistä estettä olin saanut Daimia kiinni sen verran että kun kailotin eteen käskyn, niin neiti pyörähti ympäri (ei nähnyt minua enää) katsoakseen ja hyppäsi oikean esteen kauniin pyörähdyksensä jälkeen.. Pyörähdyksestä kuitenkin kielto (5vp) ja vika rima tippui koska olin jo itse siinä vaiheessa koiran tiellä.. Lisää virhepisteitäkin oli tullut, yksi rima tippui esteellä nro12 kun olin liikaa koiraa edellä, Daimille tuli jälleen liian kiire. Lopputulos oli 20vp ja aika 29sekunttia (radalla ihanneaika 49sek.). Nuo 15vp sain kyllä omien laskujenikin mukaan, mutta tuo yksi 5 on hämäränpeitossa, en tiedä mistä se tuli, en kuullut riman tulevan alas eikä kieltoja muualta tullut.. mene ja tiedä.

Mukavat radat kaikenkaikkiaan, Tuomo Pajari oli tosiaan tuomarina ja muuri löytyi taas joka radalta - juuri niin kuin viime kesänä Ylivieskan kisoissakin :) Silloinkin noita tiukkoja paikkoja oli runsaasti, virhepisteiden mukaisesti ;)

Niin tosiaan, meitin kisa- ja treenikaveri Liisa kuvasi meidän menoa tuolla kisoissa, eli videokuvaa on tulossa kunhan saan aikaiseksi hänelle cd:n tms. vietyä seuraaviin pohjoisen belgien treeneihin. Kiitti valtavasti Liisalle kuvaamisesta ja onnea hurjasti 0-radasta!! :) Toiv. tänään Haaparandassa sama meno jatkuu ;)