Tervehdys kaikille täältä jäätävästä Oulusta!

Kuulumisten kirjoittelu jäi taas näin myöhäiseen, pitäisi oppia sovittamaan tuo työ/koulu niin, ettei ne haittaa ja hidasta harrastuksia sekä koiraelämää :) Kiirettä on kuitenkin piisannut, niin oikeassa elämässä kuin töissäkin, heh.

Tokoilemassa käytiin maanantaina, aiheena meillä oli ohjattu nouto. Alkeita opeteltiin moiseen ihanuuteen, Daimi oli aivan täysillä mukana hommassa, noudosta kun tykkää. Käsimerkkejä Daimi on tottunut seuraamaan ja noudattamaan agilityssä, joten tuo lähetys ei ollut ongelmana neidille. Aluksi pari ensimmäistä lähetystä tehtiin n.5 metrin päähän vasemmalle (minun vasemmalle, koiran oikelle) lihapullien luokse. Hyvin irtosi ensimmäisellä käsimerkillä ja käskyllä. Tuota toisteltiin tovi ja sitten siirryttiin pallon noutamiseen, ei ongelmaa tässäkään, vauhdikkaat irtoamiset ja noudot.. perusasentokin oli oikea! Päätettiin sitten kokeilla Daimille haastavampaa noutoa, laitettiin kaksi palloa linjalle - toinen n.10m. päähän viistosti oikealle, toinen vasemmalle. Haettava esine maahan ensimmäisenä ja väärä viimeisenä, harhautukseksi. Käsimerkkejä seurasi todella hyvin, ei kertaakaan mennyt väärän pallon luokse. Hyvä Daimi. Paikallaoloa treenailtiin lopuksi, 3min. makasi pää maassa ilman ääntäkään, jes! Hyvin kesti toistoja, viimeinen paikallaolo oli 4min. pituinen ja sekin meni ilman ongelmaa, vaikka häiriöta oli runsaasti (agitreenit toisella puolella kenttää ja kaverikoiria tokoilemassa vieressä). Pitää muistaa että treenit onnistuvat 100% paremmin kun koira on ensin ns. piiputettu vähintään 30min. lenkillä ennen treeniä.. Kontakti on paljon parempaa ja sellainen yli-intoinen työskentely on muuttunut varmaksi työskentelyksi. Daimi kun on tuollainen duracel-pupu :) Kisoja ennen on paras tehdä se tunnin lenkki, ihan vaan varmuudeksi.. esim. agikisoja ajatellen tuo on ehdoton, kontaki pysyy ja sellainen turha vouhkaaminen on pois.

Tiistain agilityssä treenit sujuivat sitten huonommin.. Kerettiin 10min, treenata putkiloukkoja kunnes palkkauksen yhteydessä Daimi loukkasi itsensä. Minä tyhmä menin ja heitin neidille pallon palkaksi onnistumisesta, Daimi lähti innoissaan pallon perään ja matkalla päätti hypätä esteen yli.. Ei kait siinä muuten mutta Daimin hyppy oli aivan liian korkea ja pitkä, Daimi laskeutui huonosti juuri hallin nurmikentän loppuosaan, jossa sora alkaa. Pallon nouti kuitenkin ja luovutti sen edessäni kuten tapoihin kuuluu, kuvittelin sitten että ei siinä mitenkään käynyt.
Mutta luovutuksen jälkeen Daimi uikutti ja piti oikeaa etutassuaan ilmassa, neiti oli saanut polkuanturaan vertavuotavan palkeenkielen.. Järkytys tietysti oli suuri kun meidän neiti ei normaalisti kipua näytä mitenkään ja tuo polkuantura on auennut kerran ennenkin jäätävässä lumihangessa riekkumisen jälkeen. Kipu kuitenkin unohtui samantien kun olin haavaa katsonut ja putsannut, pyöri jälleen jaloissani ja odotti radalle pääsemistä. Mentiin sitten kerran putkesta kepeille radan mukaisesti sellaisessa 90asteen kulmassa, keppien jälkeen tassusta oli tullut verta kentälle, joten siihen jäi meidän treenit. En halunnut mitään tulehdusta tassuun, tuo halli kuitenkin on yleisessä käytössä. Keskiviikkona tassun haava oli jo ummessa ja perjantaina ei koko haavaa edes näkynyt. Nopeasti parani. KASsin (Oulun seudun kennel- ja agilityseura) järjestämät agikisat ovat ensviikon lauantaina, niitä odotellessa.. Hieman jännittää kyllä kun ei olla koskaan KASsin hallissa käyty, en yhtään tiedä millainen paikka on. Samana lauantaina on Haaparandassa agikisat ja sinne tuntuu sakkia menevän, joten ehkä siellä meidän kisoissa ei niin montaa koirakkoa olisi.. Halli kun on kuulemma pieni.

Eilen käytiin meren rannalla lenkkeilemässä, sää oli hyvin "oulumainen": aurinko paistoi ja tuuli aivan valtavasti :) Metsätieltä löytyi hieno puu, jonka ansiosta Daimi pääsi jälleen Samun kuvattavaksi:

1297404.jpg
Daimi poseerasi jälleen kuin ammattilainen ;)

Mukavat 6km. tuli käveltyä, Daimi tietysti vähintään puolet enemmän kun vapaana sai kirmailla pusikosta toiseen.. ja voi niitä ihania keppejä joita Daimi löysi, ei ollut riemulla rajoja kun toistaan isompia karahkoita sai kiskottua jostain esiin :)

Nyt aamulenkille, hyvää lenkkisäätä kaikille!