Pk-puolen ohjatut tottistreenit loppuivat jo ennen joulua, mutta käymme edelleen Pohjoisen Belgien vapaissa treeneissä jossa voimme kouluttajaltamme / muilta treenaajilta vinkkejä kysellä. Hyppynouto on hyvällä mallilla (yllättävän hyvä 3. treenikerran jälkeen), treenataan vaan nyt sitä äänenkäyttöä - Daimilla on ollut tapana haukahtaa lähetyksessä ja sitä nyt kitketään pois. Tottis on hyvällä mallilla muutoinkin, tarkkuutta seuraamisessa treenataan vielä, tahtoo nimittäin tiputtaa kontaktin 90asteen käännöksessä muutamaksi sekunniksi, treeniä treeniä. Ihmisryhmässä ei ongelmia, Daimi ei ole muista kiinnostunut. Bh-koetta ajatellen ainoa pelkoni taitaa olla tuo kaupunkiosuus, sitä ei ollaa milläänlailla koskaan treenattu.. sen treenaus kuuluukin sitten kevään ohjelmistoon jos meinataan se bh suorittaa ;)

Uutena lajina meille pk-puolelta on tullut viesti, ollaan pennusta asti Daimia juoksutettu meidän kaksijalkaisten välillä avomaastossa ja nyt kun tänne Ouluunkin on jäät kunnolla järviin tulleet, niin ollaan omaksi huviksi kokeiltu tuota lajia jäällä. Daimille on selvästi hankalempaa irrota minusta Samun luokse, pysähtyy lähes poikkeuksetta aina jossain kohti matkaa ja katselee etten vaan ole minnekään kadonnut. En tiedä onko meillä kisatähtäimiä tähän lajiin, mutta ainakin omaksi ja ennen kaikkea koiran huviksi tätä harrastellaan. :)

Tokoa käytiin maanantaina treenaamassa, kuvittelin että ohjatut treenit olisivat maanantaina olleet kun kenttävaraus oli meidän ryhmälle tehty, heh.. taas huomasin että kannattaa antaa s.postiosoitteensa ohjaajalle, sillä muulle ryhmälle oli viestiä tullut että ohjatut treenit olivat silloin peruuntuneet. Noh, saatiinpa treenata tokoa ihan yksikseen meille varatulla hallinpuoliskolla :) Treenailtiin aluksi paikallaoloa, 5min menee jo mukavasti Daimin pitäessä päätään kokoajan maassa. Terävänä tapitti minua, eikä ollut moksiskaan hallin toisella puoliskolla agilityä treenaavista koirakoista, JES! Tarpeeksi monta onnistunutta treeniä, niin myö lähetään hakemaan se ykköstulos alokasluokasta ja siirrytään avoimeen. Loppuaika touhuiltiin sitten jäävien liikkeiden parissa, mukavalta näyttävät nekin.

Agilityssä treenailtiin Katin kouluttamana tämmöisiä ratoja:
          1203660.jpg

Numeroradalla Daimi sai revittää taas oikein kunnolla, puutavaraa tippuikin siihen tahtiin että huomasi koiralla olevan sitä virtaa taas vaikka muille jakaa ;) Millä ihmeellä saan tuosta koirasta rimavarman, neitiä ei meinaan hekauta pätkääkään innostuessaan, että kuinka monta rimaa alas tulee. Monesti vika on toki minussa ja käskytyksessäni, liian monesti tulee annettua seuraava käsky jo riman päällä, jolloin Daimi reagoi välittömästi ja rimat kolisten tottelee käskyjä.. Kepeille lähetys tuosta kulmasta (nro.4-5) oli vallan mielenkiintoinen, neiti ei aluksi meinannut millään saada jarrutettua ajoissa ja työntyi väärään väliin, muutama uusintayritys ja onnistuminen, pitänee ottaa omatoimisia treenejä seuraavalla kerralla jossa kepeille tullaan vauhdilla ja 90asteen kulmasta. Puomikulma oli toinen jossa neidillä meni pitkäksi. 8hypyn jälkeen kieltäytyi menemästä puomille ja kaarsi puomin ympäri sen oman tutun ilokierroksensa verran. Toisella kerralla hoksasi että puomille ollaankin menossa, tarkasti otti kontaktit ja meni puomin vallan mukavalla vauhdillakin. Kummia päähänpistoja tuolla meidän neidolla :) Kirjainrata oli loppuratana ja siinä ei mitään ongelmia ollutkaan, pikkuisen turhan leveät käännökset tosin oli ja niitä toisteltiin pari kertaa että saatiin hyvän näköinen rata.

Talvisia terveisiä kaikille blogissa kävijöille, me tytöt lähdetään jäälle lenkkeilemään (meillä tosiaan tuo Pyykösjärvi on parinsadan metrin päässä, suoraan taloyhtiön takapihalla).

HUOM! Uusi linkki agikouluttajamme blogiin löytyy blogilistasta.